Rummenigge: Bayern en Liverpool akkoord over Thiago

Rummenigge: Bayern en Liverpool akkoord over Thiago ANP

Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München, heeft bevestigd dat zijn club een akkoord heeft bereikt met Liverpool over de transfer van Thiago Alcantara. Het was al bekend dat de toekomst van de Spaanse middenvelder niet in München zou liggen.

"Ik kan bevestigen dat FC Bayern het eindelijk eens is met Liverpool", zei Rummenigge tegen het Duitse dagblad Bild. "Het was Thiago's grote wens om voor het einde van zijn carrière nog een nieuwe uitdaging aan te gaan." Thiago kwam in 2013 over van FC Barcelona, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

"Een fantastische speler en wij zijn bereid aan bijna al zijn eisen te voldoen", meldde Rummenigge begin juli al. "Maar het ziet er naar uit dat hij andere plannen heeft."

Emotioneel

Volgens diverse media liep de overgang van Thiago vertraging op door de onzekerheid over de toekomst van Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum.

Naar verluidt betaalt Bayern zo'n 22 miljoen euro voor Thiago. Trainer Hansi Flick heeft al afscheid van Thiago genomen. "Thiago is een uitzonderlijke speler die hier zeven enorm succesvolle jaren heeft doorgebracht", aldus Flick. "Hij is een geweldig persoon en een uitstekende professional. Het was erg emotioneel vandaag toen hij afscheid nam van ons allemaal."

Nieuws

menu