Ruim duizend zeilboten op Fries wedstrijdwater

Beeld uit de Dutch Youth Regatta van vorig jaar. Een veld 29’ers. foto lc

LEEUWARDEN De Kleine Sneekweek en de Dutch Youth Regatta brengen vanaf morgen vier dagen ruim duizend zeilboten op Fries wedstrijdwater.

Het IJsselmeer bij Workum is weer het domein voor de Dutch Youth Regatta, mondiaal een van de grootste series voor jeugdzeilers. Er staan dit keer 781 stuurlieden ingeschreven, verdeeld over negen klassen. Met 463 zeilers is de Optimist-klasse weer verreweg het sterkst bezet. In deze klasse wordt gevaren om de open Nederlandse titel. Dit is ook het geval bij de Laser Radials en nog vijf klassen. Bij de Radials komen 55 boten aan de start. Broers en zus Eric-Jan, Thomas en Annabelle Westerhof uit Sneek gelden in deze klasse als kanshebbers.

In Workum zijn maar liefst 24 nationaliteiten van de partij. Zeilers zijn afkomstig uit onder meer Peru, Hongkong, Rusland, Singapore, Curaçao, Kroatië, Estland en Argentinië. Per klasse worden in vier dagen zeker veertien races gevaren.

Op de Snitser Mar wordt voor de 48ste keer de Kleine Sneekweek gehouden. Hiervoor hebben zich zo’n 250 stuurlieden aangemeld. Zij zijn verdeeld over zeventien klassen en gaan zes starts maken. De Flits- (44 boten), Pampus- (28 boten) en Valk-klasse (24) zijn weer goed bezet.

Nieuws

Meest gelezen