Rozetruidrager Hindley kan het niet geloven

Rozetruidrager Hindley kan het niet geloven ANP

Al zijn de vooruitzichten er niet naar dat hij de Giro d'Italia daadwerkelijk gaat winnen, Jai Hindley was zaterdag dolgelukkig dat hij de roze leiderstrui in ontvangst mocht nemen. "Ongelooflijk, ik heb er geen woorden voor", zei de 24-jarige Australiër van Sunweb die het roze in de voorlaatste etappe van de Giro overnam van zijn ploeggenoot Wilco Kelderman.

Het probleem voor Hindley is dat er op de laatste dag een individuele tijdrit op het programma staat. En de Brit Tao Geoghegan Hart, die de rit in Sestriere won, lijkt op dat onderdeel veel sterker. Door de veroverde bonificatieseconden staat de 25-jarige renner van Ineos-Grenadiers in tijd precies gelijk met Hindley. Kelderman volgt op ruim anderhalve minuut.

Hindley: "Van jongs af aan heb ik gedroomd van het dragen van de leiderstrui in een grote ronde. Het is een grote eer voor me. Ik ga morgen mijn best doen. Ook al weet ik dat het lastig zal worden. Maar het resultaat van de eerste tijdrit werd ook beïnvloed door het weer, terwijl we nu drie weken koersen in de benen hebben. Het is mooi dat een wedstrijd zo eindigt. Het is eerlijk, je kunt je niet verstoppen."

Nieuws

menu