Rosberg weer rivaal van Hamilton, maar nu in Extreme E

Rosberg weer rivaal van Hamilton, maar nu in Extreme E

Rosberg weer rivaal van Hamilton, maar nu in Extreme E ANP

Nico Rosberg wordt weer rivaal van Lewis Hamilton. De Duitse Formule 1-kampioen van 2016 is evenals de Britse zesvoudig wereldkampioen Hamilton eigenaar van een team in de Extreme E, een klasse van elektrische SUV's die races organiseert in kwetsbare natuurgebieden om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Er staan voor 2021 vijf rondes op de kalender in respectievelijk Senegal, Saudi-Arabië, Nepal, Groenland en Brazilië.

Rosberg en Hamilton waren teamgenoten bij Mercedes, maar vrijwel elke race duelleerden ze om de overwinning. Rosberg stopte na het behalen van zijn enige wereldtitel. De voormalig coureur kondigde donderdag aan dat Rosberg Xtreme Racing (RXR) het negende team is dat zich mengt in de Extreme E. Hamilton diende zich eerder aan als de teameigenaar van X44.

"Sinds ik uit de Formule 1 ben gestapt, heb ik mijn carrière gewijd aan duurzame technologieën, dus het is ongelooflijk bevredigend om deze inspanningen te combineren met mijn passie voor racen", verklaarde Rosberg. "De Extreme E biedt een geweldige kans om niet alleen het bewustzijn te vergroten, maar ook tot actie te inspireren in de strijd tegen klimaatverandering - de grootste bedreiging voor onze planeet vandaag."

De Extreme E maakt gebruik van identieke terreinwagens. Ieder team heeft een vrouwelijke en mannelijke coureur. Een voormalig postschip doet dienst als drijvende paddock en zal ook de teams vervoeren. In die tijd vindt oceanografisch onderzoek plaats.