Rolstoeltennisser Tom Egberink op Paralympische Spelen in dubbelspel naar strijd om brons

Tom Egberink retourneert de bal. Foto: Mathilde Dusol

Rolstoeltennisser Tom Egberink moest na een korte nacht dinsdagmiddag (Japanse tijd) alweer aantreden voor de kwartfinale van het dubbelspeltoernooi. Met Maikel Scheffers werd de inwoner van Sneek door de Franse favorieten Stephane Houdet en Nicolas Peifer naar de strijd om het brons verwezen.

De halve finale kende een tamelijk eenzijdig verloop. Na 1 uur en 52 minuten was het 2-6, 4-6 voor de als tweede geplaatste Fransen. Egberink (maandag stond hij voor twee partijen bijna vijf uur op de baan) en Scheffers nemen het nu op tegen de Japanners Shingo Kunieda en Takashi Sanada, derde op de plaatsingslijst. Zij verloren met 6-2, 6-1 van het beste koppel van dit moment, de Britten Hewett-Reid. Egberink-Scheffers staan als vierde gekwalificeerd.

Voor Egberink om de bronzen medaille strijdt, neemt hij het eerst op tegen de Spanjaard Daniel Caverzaschi. De winnaar van deze partij staat in de halve finale van het enkelspel en speelt dus zeker om een plaats op het erepodium. Deze wedstrijd staat voor woensdagochtend (Nederlandse tijd) op de rol. Egberink is de nummer 8 van de plaatsingslijst, zijn opponent staat vijf plaatsen lager, maar verraste door de Belgische nummer drie uit het toernooi te stoten.

Nieuws

menu