Roglic: leiderstrui verandert niet veel voor de ploeg

Roglic: leiderstrui verandert niet veel voor de ploeg ANP

Wielrenner Primoz Roglic pakte in de tiende rit naar Suances alweer zijn derde ritzege in deze Ronde van Spanje en nam de leiderstrui weer over van Richard Carapaz. Het is alweer de tiende overwinning in dit door het coronavirus verkorte seizoen voor de Sloveen. "Opnieuw geweldig. Ik ben superblij", zei de kopman van Jumbo-Visma. "Het is nooit gemakkelijk om te winnen, maar ik had de goede benen ervoor."

De versnelling van Roglic in de laatste 150 meter was goed voor een klein gaatje, waardoor hij naast de tien seconden bonificatie drie tellen pakte op leider Richard Carapaz en dus de rode trui overnam. "Ik sta weer in het rood, maar dat verandert niet veel voor onze ploeg. We proberen het momentum en onze focus te houden."

De renners in de Ronde van Spanje hebben nu twee zware bergetappes op het programma met zaterdag de beklimming van de Alto de la Farrapona en zondag de beklimming van de Angliru. "Twee dagen met klimmen in de bergen dit weekend, ik hoop dat het leuk wordt om naar te kijken", keek de Sloveen vooruit.

Nieuws

menu