Rodney Kongolo twijfelgeval bij SC Heerenveen

Het is de vraag of Rodney Kongolo zondagmiddag van de partij is bij SC Heerenveen, tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ.

De middenvelder heeft lichte fysieke klachten overgehouden aan het gewonnen uitduel met Sparta (1-4) van vorige week. ,,Rodney heeft wat last, maar ik verwacht wel dat hij er gewoon bij is”, aldus Johnny Jansen. Vermoedelijk wordt tijdens de afsluitende training van zaterdag een beslissing genomen.

De trainer van Heerenveen zag AZ donderdagavond voor de Europa League verliezen van Real Sociedad (1-0). ,,AZ is met Ajax gewoon de best voetballende ploeg van Nederland. Ik verwacht dat zij tegen elke tegenstander in de eredivisie het initiatief willen nemen. Het wordt voor ons vooral zaak om goed te verdedigen, om vanuit daar te kijken of we kunnen counteren.”

Record verbeteren

Heerenveen kan bij een overwinning op de Alkmaarders, die momenteel negende staan, een record uit het seizoen 1997-1998 verbeteren. Nooit pakte de club na acht speelronden namelijk meer dan 17 punten. Bij winst op AZ staat de teller voor Heerenveen dit seizoen op 19.

,,Dat record staat al zó lang”, weet Jansen. ,,Dat hebben Foppe de Haan en zijn spelersgroep destijds fantastisch gedaan. Het zou leuk zijn als het record zondag uit de boeken kunnen spelen. Dat we nu de kans krijgen om dat te doen, betekent dat we op de goede weg zijn.”

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Batista Meier; Van Bergen, H. Veerman, Nygren.

Nieuws

menu