Robin Maulun verlengt contract bij Cambuur

Robin Maulun FOTO DIJKS FOTOGRAFIE/HENK JAN DIJKS

Robin Maulun heeft vrijdag zijn contract bij SC Cambuur met twee jaar verlengd. De Franse middenvelder blijft daardoor tot medio 2023 verbonden aan de Leeuwarder club.

De 24-jarige door Girondins Bordeaux opgeleide Maulun kwam in de zomer van 2018 over vanuit zijn vaderland om bij Cambuur een contract af proberen te dwingen. Dat lukte, waarna hij als basisspeler indruk maakte met zijn inzicht, traptechniek en creativiteit. De Fransman kwam in drie seizoenen tot nu toe tot tachtig wedstrijden in het geel-blauw. Daarin scoorde hij veertien doelpunten en gaf hij twintig assists.

Gedurende de huidige competitie kampte Maulun met kleine blessures. Daardoor raakte hij op het middenveld zijn basisplaats kwijt aan Mitchel Paulissen. Toevalligerwijs verlengde ook die onlangs zijn contract bij Cambuur. De positie van aanvallende middenvelder is zodoende de komende jaren al ingevuld bij de Leeuwarders.

Sambissa

Overigens kwam Maulun gelijktijdig met landgenoot en jeugdvriend David Sambissa naar Leeuwarden. Hij beschikt ook over een aflopend contract en had net als Maulun bij Cambuur kunnen blijven. Zoals het nu staat, vertrekt de Franse linksback na dit seizoen echter. Eind vorig jaar werd namelijk bekend dat club en speler het niet eens werden over een nieuwe overeenkomst, waarna de Leeuwarders volgens technisch manager Foeke Booy hun aanbod introkken.

Nieuws

menu