Robben volgens afspraak na half uurtje naar de kant

Robben volgens afspraak na half uurtje naar de kant ANP

Op een druilige zaterdagmiddag heeft Arjen Robben zijn rentree bij FC Groningen gevierd. De 96-voudig international speelde slechts de eerste 30 minuten van het oefenduel met Almere City mee. Niet omdat hij geblesseerd raakte; bij FC Groningen zijn ze voorzichtig met de aanvaller die nog steeds heel veel van zichzelf eist.

Tot grootse acties kwam Robben niet in het Yanmar Stadion van Almere, waar tropische buien elkaar opvolgden. Hij speelde veelal vanaf de rechterflank, net zoals zo vaak bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Zijn medespelers zochten hem niet geforceerd. Robben, spelend met de aanvoerdersband, smeet ook nog niet met krachten. Tot opluchting van zijn trainer Danny Buijs.

"Arjen heeft ruim een jaar niet gevoetbald", zei de oefenmeester. "Ik hoef dus geen twintig slidings van hem te zien. Hij is nog steeds fanatiek. Maar hij moet ook een beetje slim zijn. Een half uurtje is voorlopig meer dan genoeg."

Hoofdprijzen

De 36-jarige Robben keerde in juni terug bij FC Groningen, de club waarvoor hij 20 jaar geleden debuteerde. "Ik wil vooral de club helpen, maar hopelijk krijg ik er zelf ook plezier in", zei de aanvaller die in zijn loopbaan dertig hoofdprijzen pakte. Bijna alles heeft hij gewonnen. Alleen de wereldtitel niet omdat de Spaanse doelman Iker Casillas tijdens de finale van het WK van 2010 nog net een teen tegen een inzet van hem kreeg.

Robben heeft FC Groningen al geholpen. De club verkocht de afgelopen maanden beduidend meer seizoenkaarten en kan de shirts met de naam van de bekende vleugelspeler nog steeds nauwelijks aanslepen. Robben wil echter ook op het veld van waarde zijn, te beginnen op 13 september als FC Groningen de eredivisie opent met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Kopbal

Robben wilde de afgelopen weken eigenlijk al zijn rentree bij zijn eerste profclub maken. Vorige week nog in de aanloop naar een oefenduel met PEC Zwolle haakte hij op het laatste moment af. De oud-international voelde zich nog niet voldoende fit. Tegen Almere City vond hij het na 30 minuten wel genoeg, bij een achterstand van 1-0. Faris Hammouti trof doel met een kopbal voor de thuisclub die ook komend seizoen weer in de eerste divisie uitkomt.

Robben wandelde onder applaus van de aanwezige supporters naar de kant. Jeugdige fans wisten nog een selfie te scoren.

Nieuws

menu