Rick Ottema winnaar elite-mannen, Hartthijs de Vries sterkste belofte op DK Gieten (+samenvatting)

Hartthijs de Vries uit Kollum met zijn kersverse kampioenstrui. Foto: Andries Hoekstra

Vier renners kleurden het districtskampioenschap (DK) in Gieten bij de elite-mannen en daar waren twee Friezen bij. De streekgenoten Martijn Dijkstra en Stef Krul reden bijna de hele koers op kop. In een enerverende finale sloten in de laatste twee kilometer nog drie man aan. Van dit drietal had Rick Ottema nog de beste benen.

Bekijk hier de samenvatting

De Muntendammer achterhaalde Peter Merx als laatste en ging er bij het ingaan van de laatste bocht vol overheen. Ottema kon in de laatste meters zijn ritsje dichttrekken en de handen in de lucht steken als winnaar van het districtskampioenschap Noord bij de elite-mannen.

Achter het strijdgewoel van de Elite mannen sloop Hartthijs de Vries uit Kollum naar de titel bij de Beloften. ,,Ik ha hjoed net slim riiden mar dochs wol wûn’’, sprak De Vries na afloop.

Chasse patate

Tot twee keer toe belandde de Kollumer in de welbekende chasse patate, eerst tussen peloton en kopgroep en daarna nog tussen peloton en tweede groep met daarbij Ottema. De Vries wist dat er alleen maar Elite mannen voor hem reden en door de spint van de tweede groep te winnen, pakte hij de titel bij de beloften.

Nieuws

Meest gelezen