Ricciardo gaat 'Duitse' tatoeage uitzoeken voor teambaas Renault

Ricciardo gaat 'Duitse' tatoeage uitzoeken voor teambaas Renault

Ricciardo gaat 'Duitse' tatoeage uitzoeken voor teambaas Renault ANP

Daniel Ricciardo heeft zijn eerste podiumplaats in dienst van Renault binnen en dus mag de Australische coureur een tatoeage gaan uitzoeken voor zijn teambaas Cyril Abiteboul. "Ik kies het design, hij de plek waar het komt te staan", zei Ricciardo met een brede grijns. "Het gaat iets worden dat met mij te maken heeft en ook met Duitsland, de vlag of een Duitse traditie ofzo. Want ja, dat is de plek waar dit is gebeurd."

Ricciardo had een weddenschap afgesloten met Abiteboul. Als hij het podium zou halen, dan zou de bijna 43-jarige Fransman zijn eerste tatoeage laten zetten. Op de Nürburgring was het zo ver. Achter Lewis Hamilton en Max Verstappen reed de 31-jarige Ricciardo naar de derde plaats.

"Poeh, wat was dat lang geleden. Dit voelt als mijn eerste podium", zei Ricciardo, die bijna 2,5 jaar geleden in dienst van Red Bull voor het laatst op het podium stond. Hij won toen de Grote Prijs van Monaco. "We hebben hier bij Renault allemaal heel lang op gewacht. Ik ga vanavond in het vliegtuig terug naar huis over die tatoeage nadenken."