René Hake nieuwe trainer Cambuur (+video)

René Hake is de nieuwe trainer van Cambuur. Hij heeft een contract voor anderhalf jaar getekend en wordt vanmiddag gepresenteerd.

Technisch manager Foeke Booy laat op de website van de club weten content te zijn met de komst van de oefenmeester: ,, René past met zijn ervaring en visie in het profiel dat we hebben geschetst voor het hoofdtrainerschap bij SC Cambuur. Hij staat voor aanvallend voetbal met verzorgd positiespel en hard werken als basis. Daarnaast past hij met zijn nuchterheid en duidelijkheid goed bij de club.”

Met de aanstelling van Hake komt een einde aan de zoektocht naar een opvolger van de ontslagen Marinus Dijkhuizen .

De 46-jarige Hake werd in oktober na tegenvallende resultaten de laan uitgestuurd bij FC Twente, waar hij twee seizoen onder contract stond. Hij begon zijn trainerscarrière bij FC Emmen, gevolgd door een rol als assistent bij PEC Zwolle.

Hake zit vrijdag tegen Go Ahead Eagles voor het eerst op de bank en is vanochtend bij de uitlooptraining van Cambuur.

Eerder leek Fred Grim op weg naar Leeuwarden , maar hij koos op het laatste moment voor een rol als assistent-trainer bij Sparta.

Sipke Hulshoff trad in de tussentijd op als interim-trainer, maar hij gaf steeds aan een rol als assistent te preferen boven het hoofdtrainerschap .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur