Rechtsback Klaiber voor vier jaar naar Ajax

Rechtsback Klaiber voor vier jaar naar Ajax

Rechtsback Klaiber voor vier jaar naar Ajax ANP

Sean Klaiber verlaat FC Utrecht voor Ajax. De rechtsback is medisch gekeurd en heeft zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Er is een optie in de verbintenis opgenomen voor een vierde seizoen.

Klaiber is de opvolger van Sergino Dest, die vrijdag bij FC Barcelona wordt gepresenteerd. Trainer Erik ten Hag zag de rechtsbenige verdediger Joël Veltman eind juli naar Brighton & Hove Albion vertrekken.

De 26-jarige Klaiber is een goede bekende van Ten Hag, die hem bij FC Utrecht leerde kennen. Hij gaat bij Ajax concurreren met Noussair Mazraoui, die goed aan het nieuwe seizoen is begonnen.

Klaiber speelde in de jeugd van Ajax maar werd toen te licht bevonden. De club uit Amsterdam betaalt zo'n 5 miljoen euro voor de verdediger. Ajax hoopt voor het weekeinde de terugkeer van Davy Klaassen af te ronden. De 27-jarige middenvelder staat nog twee jaar onder contract bij Werder Bremen.

Ajax versterkte zich eerder al met Mohammed Kudus en Antony. Doelman Maarten Stekelenburg is ook terug bij de club waar hij zijn loopbaan begon.