Real Madrid verslaat tien man Real Betis in Sevilla

Real Madrid verslaat tien man Real Betis in Sevilla ANP

Real Madrid heeft in de Spaanse competitie de uitwedstrijd tegen Real Betis met 3-2 gewonnen. De landskampioen stond halverwege met 2-1 achter in Sevilla, maar trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. De 'Koninklijke' kreeg daarbij wel wat hulp van de VAR, die de scheidsrechter eerst adviseerde om verdediger Emerson van Real Betis met rood van het veld te sturen en in de slotfase aangaf dat de Madrilenen een penalty hadden verdiend.

Federico Valverde bracht de ploeg van trainer Zinedine Zidane na bijna een kwartier aan de leiding in het lege Estadio Benito Villamarin. Via doelpunten van Aïssa Mandi (kopbal) en William Carvalho (schot in de korte hoek langs doelman Thibaut Courtois) zette Real Betis de achterstand tussen de 35e en 37e minuut om in een voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft kwam Real Madrid weer op gelijke hoogte door een eigen goal van Emerson, die onder druk van Karim Benzema een voorzet van Dani Carvajal in eigen doel gleed. De Braziliaanse verdediger van Real Betis moest even later met rood van het veld, voor het neerhalen van de doorgebroken Luka Jovic. In de slotfase bezorgde Sergio Ramos de elf van Madrid de winst. De aanvoerder benutte een strafschop, nadat Marc Bartra bij een duel met Borja Mayoral de bal op zijn arm had gekregen. Na het gelijkspel van vorige week bij Real Sociedad (0-0) pakte Real zo de eerste zege van het seizoen.

Nieuws

menu