Real Madrid verliest in wonderlijk duel van Sjachtar

Real Madrid verliest in wonderlijk duel van Sjachtar ANP

Real Madrid is met een wonderlijk duel en een nederlaag begonnen aan de groepsfase van de Champions League. De Spaanse formatie van de Franse coach Zinédine Zidane verloor op eigen veld van Sjachtar Donetsk uit Oekraïne, 2-3. Halverwege stond de voor Bernabeau vrij onwaarschijnlijke stand van 0-3 op het scorebord.

De Braziliaan Tetê opende de score, vervolgens schoot Raphaël Varane in eigen doel en om het voor de thuisclub nog erger te maken zorgde de Israëliër Manor Solomon voor nummer drie in Oekraïens voordeel. Zonder de aan de knie geblesseerde leider Sergio Ramos waren de Spanjaarden achterin op z'n zachtst gezegd kwetsbaar.

Met Karim Benzema alsnog in het veld zette Real na rust serieus aan. Eerst schoot Luka Modric prachtig raak. Daarna troefde de net ingevallen Vinícius Júnior de verdedigers van Sjachtar af en schoot de 2-3 binnen. In de resterende fase drong Real wel aan, maar was Sjachtar in de uitval minstens zo gevaarlijk.

Treffer afgekeurd

Federico Valverde leek in blessuretijd nog wel voor de gelijkmaker te zorgen, maar op advies van de VAR werd de treffer afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Vinícius Júnior.

Het komende weekeinde staat in Spanje de klassieker Barcelona - Real Madrid op het programma.

Nieuws

menu