Rayhi wil 'puur voor het geld' van Sparta naar Saudi-Arabië

Rayhi wil 'puur voor het geld' van Sparta naar Saudi-Arabië ANP

Mohamed Rayhi wil dolgraag de overstap maken naar de Saudische club Al-Batin. Niet omdat de aanvaller zo graag weg wil bij Sparta of omdat Al-Batin zijn droomclub is, maar vanwege het vette contract dat in Saudi-Arabië voor hem klaarligt.

"Kijk, ik ben gewoon eerlijk", zei Rayhi na de verloren wedstrijd van Sparta bij PEC Zwolle (4-0) tegen FOX Sports. "Mensen gaan niet naar Saudi-Arabië om daar naar de olie-industrie te kijken of om daarna de stap naar de Champions League te kunnen maken. Saudi-Arabië is voor iedere speler alleen financieel aantrekkelijk. Daar doet iedere speler het voor. Degene die zegt van niet, die liegt. Saudi-Arabië staat nou niet echt bekend als een stap hogerop of zoiets. Het gaat puur over geld en in financieel opzicht je toekomst veiligstellen. Dat is de enige reden om die kant op te gaan, daar ben ik heel eerlijk over."

De 26-jarig Rayhi verlengde begin dit jaar zijn contract bij Sparta tot de zomer van 2022. De Rotterdamse club wil de aanvaller dan ook niet zomaar laten gaan. Sparta wees het eerste bod resoluut af. "Persoonlijk ben ik al met ze akkoord, het is nu tussen de clubs", aldus Rayhi. "Sparta weet hoe ik erin sta. Het is aan de clubs om het rond te maken. Als dat niet gebeurt, dan ga ik gewoon mijn stinkende best doen om iedere wedstrijd goed te spelen voor Sparta."

Nieuws

menu