Rangers FC concretiseert belangstelling in Joey Veerman, transfer is nog ver weg

Rangers FC is de volgende club die concrete belangstelling heeft in Joey Veerman. Een transfer is echter ver weg. De Schotten hebben vooralsnog niet de financiële middelen om de onderhandelingen met SC Heerenveen aan te gaan.

Joey Veerman: bezig aan zijn laatste wedstrijden bij SC Heerenveen?

Joey Veerman: bezig aan zijn laatste wedstrijden bij SC Heerenveen? FOTO ANP

Maar wat graag zou Rangers, kampioen van Schotland, de 21-jarige Veerman naar Glasgow willen halen. De kans dat het daadwerkelijk tot een overstap komt is klein: Rangers kan Veerman domweg niet betalen.

Wat die transfersom bedraagt? Daarover lopen de lezingen van de betrokken partijen uiteen. Vanuit het ‘kamp-Veerman’ klinkt dat Heerenveen tussen de 10 en 12 miljoen euro verlangt. Heerenveen zegt nooit een vraagprijs te hebben genoemd. Dat zou de onderhandelingspositie immers niet sterker maken, redeneert men op de burelen van het Abe Lenstra-stadion.

Zeker is wel dat Heerenveen de absolute hoofdprijs vraagt voor de middenvelder, die nog een contract heeft tot medio 2024, en dat de vraagprijs beduidend hoger ligt dan de 5 miljoen die Hellas Verona onlangs bood. Het bod van de Italiaanse middenmoter werd door Heerenveen zonder twijfel terzijde geschoven.

De interesse van Rangers is vooralsnog beduidend minder concreet dan die van Hellas Verona. Rangers moet eerst wachten op uitgaande transfers, voordat er budget vrijkomt dat eventueel aan Veerman kan worden gespendeerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen