Ralf Schumacher ziet neefje Mick volgend jaar in Formule 1

Ralf Schumacher ziet neefje Mick volgend jaar in Formule 1 ANP

Ralf Schumacher denkt dat zijn neefje Mick volgend jaar in de Formule 1 rijdt. De 45-jarige Duitser, die tussen 1997 en 2007 zes overwinningen boekte in de koningsklasse, schrijft in zijn column voor Sky Sports dat de 21-jarige Mick Schumacher klaar is voor het grote werk.

"Zijn leercurve gedurende dit jaar is veelbelovend. Ik kan me niet voorstellen dat Mick volgend jaar niet in de Formule 1 zal rijden", aldus Ralf Schumacher, de jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Diens zoon Mick werd in 2018 kampioen in de Formule 3 en voert nu het klassement aan in de Formule 2, dat gezien wordt als 'opstapklasse' richting de Formule 1.

"Eén ding is zeker: hij heeft alles wat nodig is om volgend jaar een Formule 1-bolide te besturen", zegt oom Ralf. "Hij heeft over diverse jaren in diverse raceklases laten zien dat hij tot de beste coureurs behoort. Het is duidelijk dat hij de potentie heeft om in de Formule 1 te rijden."

Mick Schumacher werd vorig jaar opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari, de Italiaanse renstal waarvoor zijn vader vijf van diens zeven wereldtitels veroverde. Ferrari heeft voor volgend seizoen al Charles Leclerc en Carlos Sainz als coureurs vastgelegd. Mogelijk is er wel ruimte voor 'Schumi junior' bij een van de renstallen waarmee Ferrari samenwerkt, Alfa Romeo en Haas. Die teams rijden met motoren van Ferrari.

Nieuws

menu