Rakitic stopt bij nationaal elftal Kroatië

Rakitic stopt bij nationaal elftal Kroatië

Rakitic stopt bij nationaal elftal Kroatië ANP

Ivan Rakitic stopt bij het nationale voetbalteam van zijn thuisland Kroatië. De middenvelder was reserve-aanvoerder van Kroatië, dat in 2018 de finale van het WK tegen Frankrijk verloor.

"Met 106 duels en 15 goals voor Kroatië, neemt Ivan Rakitic afscheid van het nationale team", schrijf de Kroatische voetbalbond op Twitter. "Raketa, bedankt voor alles."

Rakitic, wiens bijnaam De Raket is, reageerde zelf in een statement: "Afscheid nemen van het Kroatische nationale team is de moeilijkste beslissing in mijn carrière, maar ik voelde dat dit het moment was om de knoop door te hakken en die beslissing te nemen." De middenvelder zegt te hebben genoten van elke wedstrijd die hij voor Kroatië speelde, waarbij vooral de momenten op het laatste WK zijn "favoriete herinneringen" zullen blijven.

Begin deze maand keerde Rakitic terug bij Sevilla, na zes jaar voor FC Barcelona te hebben gespeeld. Hij heeft tot 2024 getekend in Sevilla. Met Barcelona won de 32-jarige Kroaat vier keer de nationale titel, viermaal de beker en een keer de Champions League.