Racelegende Rossi verlengt carrière MotoGP met één jaar

Racelegende Rossi verlengt carrière MotoGP met één jaar ANP

Valentino Rossi heeft de knoop doorgehakt en zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract bij het Petronas Yamaha, het satellietteam van het fabrieksteam van Yamaha in de MotoGP. Het betekent dat de negenvoudig wereldkampioen ook in 2021 is te bewonderen in de koningsklasse van de motorsport. Het wordt zijn 26e seizoen in het wereldkampioenschap wegrace.

De 41-jarige Rossi liet al eerder doorschemeren dat hij nog een jaar wilde doorgaan. Hij vond het door corona geplaagde seizoen geen passende afsluiting van zijn ongekend succesvolle carrière, waarin hij 115 grands prix won, waarvan 89 in de MotoGP.

Bij het fabrieksteam van Yamaha is volgend jaar geen plaats. Zijn plek wordt overgenomen door de Franse opkomende ster Fabio Quartararo. Yamaha bood hem een plek bij het satellietteam, zodat hij toch verzekerd is van de beste hulp van de Japanners. Hij vormt een team met landgenoot Franco Morbidelli.

"Ik heb veel nagedacht voordat ik deze beslissing nam, omdat de uitdaging steeds moeilijker wordt. Om aan de top te staan in de MotoGP moet je veel en hard werken, elke dag trainen en leven als een sportman, maar ik vind het nog steeds leuk en ik wil nog steeds rijden", zei Rossi.

Nieuws

menu