RWF stevent af op zinderend slot van de competitie na onnodig puntenverlies: 'Dit wie wer in gefaltsje Lycurgus'

RWF liet zaterdag tegen FC Assen kostbare en onnodige punten liggen in de jacht op het kampioenschap in 4D. Maar ook naaste titelrivaal Onstwedder Boys liet steken vallen. In Frieschepalen maken ze zich nu met nog drie duels te gaan op voor een zinderende finale van het seizoen.

Trainer Jan Haan van RWF met naast zich wisselspeler Abe Spinder. Haan vertrekt komend seizoen naar Oosterwolde en wil met promotie afscheid nemen in Frieschepalen.

Trainer Jan Haan van RWF met naast zich wisselspeler Abe Spinder. Haan vertrekt komend seizoen naar Oosterwolde en wil met promotie afscheid nemen in Frieschepalen. Foto: Dijks Media

Promotie naar de derde klas, daar is alles op gericht bij RWF. De roodwitten zijn er klaar voor, vinden ze in Frieschepalen. Bovendien willen ze de nare nasmaak aan het desastreus verlopen voorbije seizoen definitief wegspoelen. RWF begon dat seizoen voortvarend met tien zeges op rij. De titel leek voor het grijpen, maar in maart kwam de klad erin. Uiteindelijk werd RWF voorbijgestreefd door ODV en Kootstertille.