RKC komt in slotfase alsnog naast PEC Zwolle

RKC komt in slotfase alsnog naast PEC Zwolle ANP

Voor de tweede keer dit seizoen heeft RKC Waalwijk een 'resultaat' geboekt in de eredivisie. De formatie van trainer Fred Grim speelde woensdag door een doelpunt in de slotfase thuis gelijk tegen PEC Zwolle (1-1), dat slechts één van meerdere kansen had benut. Het afgelopen weekeinde haalde RKC de eerste punten door te winnen bij Heracles Almelo.

De Zwollenaren namen halverwege de tweede helft afstand. Eliano Reijnders scoorde na voorbereidend werk van Slobodan Tedic. Kort eerder had namens de bezoekers Yuta Nakayama de lat geraakt en stuitte Bram van Polen op de Griekse doelman Kostas Lamprou.

Vrij onverwacht kwamen de Waalwijkers terug. Vlak voor tijd maakte invaller Finn Stokkers gelijk, uit een voorzet van Lennerd Daneels.

Clint Leemans was voor rust namens PEC de gevaarlijkste man met twee schoten. De eerste ging net naast, de tweede raakte buiten bereik van Lamprou zelfs de paal. De thuisclub was in de eerste fase een keer dreigend geweest. Een inzet van Anas Tahiri ging via de vingertoppen van de Duitser Michael Zetterer net over.

Zwolle staat met een puntje meer iets hoger op de ranglijst dan RKC.

Nieuws

menu