RB Leipzig alleen aan kop na zege op Augsburg

RB Leipzig alleen aan kop na zege op Augsburg ANP

RB Leipzig heeft FC Augsburg van zich afgeschud aan kop van de Bundesliga. De ploeg uit Leipzig won het duel bij de medekoploper met 2-0 en gaat met tien punten uit vier duels voorlopig alleen aan de leiding. Eintracht Frankfurt kan zondag bij winst op 1. FC Köln op gelijke hoogte komen.

Angeliño zette Leipzig op slag van rust op voorsprong. De oud-speler van PSV, die door Manchester City aan de Duitsers is verhuurd, kopte op aangeven van Dani Olmo de 1-0 binnen. In de tweede helft zorgde invaller Yussuf Poulsen met een fraai schot voor de 2-0.

Justin Kluivert maakte in de slotfase zijn debuut bij Leipzig. Jeffrey Gouweleeuw speelde bij Augsburg de hele wedstrijd.

Bayer Leverkusen heeft na drie gelijke spelen tegen FSV Mainz de eerste competitiezege geboekt. De ploeg van coach Peter Bosz won met 1-0 in Mainz. Lucas Alario maakte na een half uur het enige doelpunt voor Leverkusen, waar Daley Sinkgraven een basisplaats had. Bij Mainz speelden Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste de hele wedstrijd.

Nieuws

menu