Pure blijdschap bij voetballer Forsberg, Lewandowski baalt

Pure blijdschap bij voetballer Forsberg, Lewandowski baalt ANP

De voetballers van Zweden spraken van een emotionele achtbaan na de 3-2-zege op Polen. Zweden plaatste zich hierdoor als winnaar van groep E voor de achtste finales. Polen is door de nederlaag uitgeschakeld.

"Het was een gekke start. Zij waren ook wat wanhopiger dan wij", zei Emil Forsberg die al in de 2e minuut de score opende. "Zij creëerden kansen en konden scoren en wij hadden een beetje geluk. Bij 2-0 had de wedstrijd eigenlijk klaar moeten zijn, maar zij kwamen weer terug. Toen maakten we de derde en nu is er vooral pure blijdschap."

Goalgetter Robert Lewandowski van Polen baalde. "Het is lastig om na zo'n wedstrijd goede zin te hebben", zei hij. "Men kan niet zeggen dat we er niet voor hebben gevochten en geen ambitie hebben getoond, maar het heeft ons aan iets gemist."

De topscorer van Bayern München zei ook dat de vroege openingstreffer van Forsberg hen uit het ritme had gehaald. "Maar als je van 2-0 terugkomt tot 2-2 en er is nog een kansje om te winnen, dan blijf je het proberen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport