Promes laat zich zien op positie Van de Beek bij Ajax

Promes laat zich zien op positie Van de Beek bij Ajax

Promes laat zich zien op positie Van de Beek bij Ajax ANP

Quincy Promes heeft zich laten zien in een oefenduel van Ajax met Eintracht Frankfurt in de Johan Cruijff ArenA (2-1). Op de positie van aanvallende middenvelder scoorde de Amsterdammer niet alleen. Hij was erg dreigend en raakte paal en lat.

Promes kan wel eens de aanvallende middenvelder van Ajax voor het komende seizoen worden. Donny van de Beek bekeek het oefenduel met Eintracht Frankfurt namelijk van de tribune. Hij onderhandelt met een andere club, misschien wel Manchester United of Barcelona.

Promes, afgelopen seizoen vaak actief op de flanken, opende de score na vier minuten. De ingevallen Mohammed Kudus tekende voor 2-0. André Silva scoorde voor Eintracht Frankfurt (2-1).

Ajax is nog zonder puntenverlies tijdens de oefencampagne. De formatie speelt aantrekkelijk en met zichtbaar veel plezier, Ajax rekende eerder af met Hertha BSC (1-0), Holstein Kiel (5-2), Red Bull Salzburg (4-1), Wolfsberger AC, FC Utrecht (5-1) en RKC Waalwijk (6-1). Ondanks de goede resultaten verloopt de oefencampagne niet helemaal vlekkeloos. Daley Blind viel dinsdag tegen Hertha uit nadat zijn defibrillator was afgegaan. Onderzoeken in ziekenhuis moeten de ernst van de situatie uitwijzen.

Afwachten

Voor trainer Erik ten Hag is het ook nog afwachten hoe zijn selectie er in oktober uitziet, als de transfermarkt weer op slot is. Niet alleen Van de Beek heeft afspraken gemaakt over een mogelijk vertrek. André Onana en Nicolás Tagliafico mogen ook weg als de juiste club het gewenste bedrag op tafel legt.

De van een blessure herstelde Onana verdedigde tegen Eintracht Frankfurt voor het eerste het doel van Ajax. Tagliafico had ook weer een basisplaats. Zakaria Labyad ontbrak vanwege lichte klachten. De Braziliaanse aanwinst Antony vermaakte de toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA met fraaie acties. Edson Álvarez was opnieuw de meest verdedigende middenvelder van de thuisploeg. De Mexicaan schoot nog op de lat. Bas Dost mocht invallen bij Eintracht Frankfurt.