Premier League lanceert actieplan tegen racisme

Premier League lanceert actieplan tegen racisme ANP

De Premier League heeft dinsdag een actieplan tegen racisme gelanceerd. Het plan is een vervolg op eerdere stappen die zijn genomen om gelijkheid, diversiteit en inclusie in de hoogste Engelse voetbalklasse te bevorderen.

In het plan staan een reeks toezeggingen die gericht zijn op het creëren van een betere loopbaanontwikkeling voor etnische minderheden in het voetbal. Ook staan er acties in om raciale vooroordelen uit te bannen.

"Voetbal is een diverse sport, die gemeenschappen en culturen van alle achtergronden samenbrengt", zegt Premier League-directeur Richard Masters. "Het actieplan 'Geen ruimte voor racisme' ondersteunt de voortdurende inzet van de Premier League om gelijkheid te bevorderen en discriminatie aan te pakken."

Prins William

De voetbalbond riep deze week de regering op om snel op te treden in de strijd tegen racisme nadat Manchester United-verdediger Axel Tuanzebe en Lauren James, een aanvaller van het vrouwenteam van de club, het doelwit waren op sociale media. Eerder waren Manchester United-aanvaller Marcus Rashford en Chelsea-verdediger Reece James slachtoffer van racisme.

Vorige maand omschreef de Britse prins William, erevoorzitter van de voetbalbond, het racistische misbruik tegen voetballers als "verachtelijk".

Nieuws

menu