'Politie controleert streng langs parcours Ronde van Vlaanderen'

'Politie controleert streng langs parcours Ronde van Vlaanderen' ANP

De politie voert extra patrouilles uit om mensen te verhinderen naar het parcours van de Ronde van Vlaanderen af te reizen. Dat zegt Oost-Vlaams provinciegouverneur Carina Van Cauter. "Er is zelfs een besluit uitgevaardigd dat ervoor zorgt dat mensen kunnen vervolgd worden", zegt ze.

'Kom niet naar het parcours, maar beleef de koers thuis!' Dat is de grote boodschap die de organisatoren van de Ronde van Vlaanderen in de aanloop naar de klassieker meegaven. De politie zal er streng op toezien, kondigt Van Cauter aan. "Er zijn patrouilles die controleren op de invalswegen en mensen die niet van de regio zijn en alsnog naar de wedstrijd willen gaan, kunnen onderscheppen", zegt ze. "Bepaalde delen van het parcours zijn ook afgeschermd met zwart plastic zodat het zelfs geen zin heeft om te komen, want je kan toch niks zien."

Wie toch betrapt wordt riskeert niet alleen een boete, maar ook vervolging, waarschuwt Van Cauter. Er rijdt een zogenoemde 'advanced car' vooruit die kijkt of er publiek staat. "Op die manier kan er snel en kordaat worden ingegrepen door de politiezones", aldus Van Cauter. Bij de start zondagochtend was er al nauwelijks publiek en dat is volgens de gouverneur positief. "De eerste beelden tonen weinig volk. Laat ons hopen dat het zo zal blijven."

Nieuws

menu