Pole position Nyck de Vries bij start Formule E-seizoen

Nyck de Vries. FOTO MERCEDES BENZ EQ

Nyck de Vries start bij de seizoensouverture van het Formule E-seizoen vanaf pole position. De Friese coureur was vrijdagmiddag in Diriyah (Saoedi-Arabië) in zijn Mercedes tijdens de kwalificatie een klasse beter dan de concurrentie.

Voor de uit Uitwellingerga afkomstige coureur is het zijn eerste pole position in de Formule E, waarin hij vorig jaar debuteerde na de wereldtitel in de Formule 2.

De Vries was in de kwalificatie ruim zestienden van een seconde sneller dan nummer twee Pascal Wehrlein (Porsche). De Vries’ Mercedes-teamgenoot Stoffel Vandoorne start vrijdagavond teleurstellend als vijftiende in de eerste race.

Eerder was De Vries deze week zowel in de eerste als tweede vrije training al de snelste in Diriyah. Naast de race op vrijdagavond is er zaterdag nog een tweede race in Saoedi-Arabië.

Vorig seizoen, waarin ook de Duitse renstal zelf debuteerde in de Formule E, eindigde De Vries als debutant meermaals in de subtop en sloot hij zijn eerste jaar af met een podiumplaats. De goede optredens leverden hem eind 2020 een test op in de Formule 1-wagen van Mercedes.

Nieuws

menu