Pizarro als ambassadeur terug bij Bayern München

Pizarro als ambassadeur terug bij Bayern München ANP

Claudio Pizarro keert terug bij Bayern München. Niet als voetballer, maar als ambassadeur. De spits uit Peru zette onlangs op 41-jarige leeftijd een punt achter zijn actieve carrière. In navolging van onder anderen Giovane Elber, Lothar Matthäus en Bixente Lizarazu gaat Pizarro nu als 'promotor' voor Bayern München aan de slag.

De Peruaan speelde verspreid over twee periodes negen jaar voor de 'Rekordmeister' (2001-2007 en 2012-2015). In 327 wedstrijden voor Bayern maakte de spits 125 doelpunten. Hij vulde zijn erelijst met onder meer zes landstitels en de eindzege in de Champions League in 2013.

Pizarro voetbalde in Duitsland ook voor 1. FC Köln en hij kwam verspreid over vier periodes jaren uit voor Werder Bremen. Bij die club van oud-Ajacied Davy Klaassen sloot hij na het afgelopen seizoen zijn carrière af. Bremen wist zich ternauwernood te handhaven in de Bundesliga.

"Het is een droom om terug te keren in München", zegt Pizarro. "FC Bayern wordt altijd omschreven als een familie en zo voelt het ook voor mij. In mijn nieuwe rol ga ik weer alles geven voor de club, zoals ik als speler ook deed." De Peruaan gaat de naam, tradities en waarden van Bayern München als ambassadeur uitdragen over de wereld. Hij wordt ook onderdeel van het 'legends-team'.

Pizarro heeft twee records in de Bundesliga op zijn naam. Hij is de buitenlander met de meeste wedstrijden in de Duitse competitie en met 40 jaar en 136 dagen ook de oudste doelpuntenmaker. De Peruaan was een tijdje de buitenlander met de meeste doelpunten in de Bundesliga, maar dat record moest hij afstaan aan Robert Lewandowski.

Nieuws

menu