Pirlo coacht in de geest van Cruijff en Van Gaal

Pirlo coacht in de geest van Cruijff en Van Gaal ANP

Andrea Pirlo heeft vlak voor het begin van de Italiaanse competitie in de Serie A zijn trainerslicentie binnen. Dat betekent dat de oud-international zondag volledig gediplomeerd op de bank bij landskampioen Juventus kan plaatsnemen voor de thuiswedstrijd tegen Sampdoria.

De 41-jarige Italiaan slaagde met lof voor de UEFA Pro Licentie. De voormalige spelverdeler van Juventus, AC Milan en Internazionale kreeg voor zijn afsluitende rede 107 punten van het maximale aantal van 110. Zijn presentatie telde 30 pagina's en was getiteld: 'Het voetbal dat ik graag wil.'

In zijn inleiding noemde Pirlo een aantal inspiratiebronnen, die hem hebben geholpen om zijn ideeën over voetbal vorm te geven. Daarbij kwamen onder meer het Barcelona van Johan Cruijff en Pep Guardiola en het Ajax van Louis van Gaal voorbij.

Pirlo werd eerder deze zomer aangesteld als coach van Jong Juventus. Amper een week later maakte hij al promotie, waardoor hij nu zijn voetbalvisie op de hoofdmacht van de 'Oude Dame' mag overbrengen.

Nieuws

menu