Peter Reekers en Ole Tobiasen nieuwe assistent-trainers SC Heerenveen

Peter Reekers als assistent-trainer van Heracles Almelo. FOTO ANP

Peter Reekers en Ole Tobiasen worden de nieuwe assistent-trainers van SC Heerenveen. Met de komst van het trainersduo heeft Heerenveen de technische staf voor volgend seizoen grotendeels rond. De club zoekt nog een keeperstrainer en een teammanager.

De 40-jarige Reekers was jarenlang assistent-trainer bij Heracles Almelo, de club waar hij ook het grootste deel van zijn spelersloopbaan voetbalde. Tevens is Reekers assistent-bondscoach van Jong Oranje.

Nieuwe uitdaging

De geboren Almeloër kondigde eind vorig seizoen zijn afscheid bij Heracles aan. ,,Ik ben na zes jaar assistent-trainerschap op zoek naar een nieuwe uitdaging”, sprak Reekers in maart op de website van Heracles. ,,Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik denk dat dit een goed moment is om verder te kijken.” Het wordt dus Heerenveen, dat vorig seizoen drie plaatsen onder Heracles eindigde.

Tobiasen

Naast Reekers wordt Ole Tobiasen (46) aan de technische staf toegevoegd. De oud-speler van Heerenveen – Tobiasen voetbalde tussen 1995 en 1997 in het Abe Lenstra-stadion – werkte de voorbije twee seizoenen bij Almere City, waar hij in maart na een slechte reeks werd ontslagen. Almere City stond toen vierde in de eerste divisie.

Reekers en Tobiasen zijn de opvolgers van Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan, die na het tegenvallende vorige seizoen het veld moesten ruimen bij Heerenveen. Talan blijft overigens wel aan de club verbonden. Hij krijgt een andere functie bij Heerenveen.

Nieuws

menu