Pelle van Amersfoort blij met Poolse subtopper Cracovia Kraków

Pelle van Amersfoort heeft met Cracovia Kraków gevonden wat hij zocht: een club die het volste vertrouwen in hem uitspreekt.

De 23-jarige aanvallende middenvelder tekende maandag een contract voor drie jaar bij de Poolse club. Van Amersfoort doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van SC Heerenveen en speelde sinds 2014 in het eerste elftal. Hij vertrok deze zomer transfervrij uit het Abe Lenstra-stadion.

Europees voetbal

Cracovia Kraków eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Poolse competitie en voetbalt over drie weken in de voorronde van de Europa League.

,,Ik ben hier heel erg blij mee”, reageert Van Amersfoort vanuit Krakau. ,,Ik hoorde in het begin van mijn vakantie dat deze club interesse had. Vooraf heb je een bepaald idee bij Polen, ik heb dan ook aanvankelijk even afgewacht, maar toen ik bij deze club ging kijken was ik in positieve zin verrast. Cracovia Kraków is een goede club, ze hebben het stadion heel erg opgeknapt en Krakau is ook een prachtige stad. Bovendien kon ik voor drie jaar tekenen en krijg ik nummer 10. Daaruit spreekt veel vertrouwen.”

Lees ook: Pelle van Amersfoort: 'Ik sluit een belangrijk deel van mijn leven af'

Nieuws

menu