Pedersen wint tweede rit Ronde van Polen

Pedersen wint tweede rit Ronde van Polen ANP

In de veelbesproken Ronde van Polen heeft Mads Pedersen de tweede etappe gewonnen. De Deense wereldkampioen won de sprint van het peloton, na een rit die grotendeels in het teken stond van de gebeurtenissen van een dag eerder. Bij een crash vlak voor de finish raakten woensdag meerdere renners gewond, van wie Nederlands kampioen Fabio Jakobsen zeer ernstig.

De tweede rit ging van Opole naar Zabrze over iets meer dan 150 kilometer. De Duitser Pascal Ackermann werd tweede, voor de Italiaan Davide Ballerini. Naast Jakobsen ontbrak ook de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen, die na de valpartij in de eerste etappe inmiddels is geopereerd aan een sleutelbeen.

Door het ontbreken van Jakobsen, na de valpartij en de diskwalificatie van Groenewegen uitgeroepen tot winnaar van de eerste etappe, startte Kamil Malecki (CCC) in de leiderstrui. Uit respect voor de Nederlander wilde hij de trui afstaan aan Deceuninck - Quick-Step, de formatie van Jakobsen. Dit was reglementair echter niet toegestaan.

Nieuws

menu