Pech voor Nyck de Vries in tweede Formule E-race Berlijn

FOTO MERCEDES BENZ EQ/Daimler AG

Formule E-coureur Nyck de Vries kende donderdagavond geen geluk in de tweede race in even zovele dagen in Berlijn. Door pech met zijn Mercedes haalde hij de finish niet.

De uitvalbeurt was zuur voor de Friese coureur, want net als woensdag was hij in Berlijn op het circuit van de oude luchthaven Tempelhof op weg naar een topklassering. Toen miste hij nipt een podiumplek; De Vries werd vierde. Daags erna kwalificeerde hij zich op die plek voor de race. Daarin vocht de man uit Uitwellingerga, tegenwoordig woonachtig in Monaco, opnieuw om een podiumplek.

Die kwam er niet, want De Vries viel uit toen zijn Mercedesbolide ermee ophield. De winst ging, net als woensdag, naar klassementsleider en polesitter Antonio Felix da Costa. De Vries’ landgenoot Robin Frijns eindigde als vierde.

Zaterdag en zondag zijn er opnieuw races op het circuit in Berlijn, dan in de andere rijrichting. Volgende week woensdag en donderdag wordt het seizoen in de Duitse stad afgesloten met nogmaals twee races op weer een ander circuitontwerp.

Nieuws

menu