Pawel Bochniewicz debuteert voor Polen met ruime zege

De spelers van SC Heerenveen vieren de 2-0 van Pawel Bochniewicz in het competitieduel met Willem II. FOTO ANP/JEROEN PUTMANS

SC Heerenveen is sinds woensdagavond een international rijker. Pawel Bochniewicz debuteerde namelijk voor het Poolse nationale elftal, dat met 5-1 te sterk was voor Finland.

Bochniewicz kwam na rust binnen de lijnen bij Polen, dat toen al met 3-0 voorstond. De 24-jarige verdediger, die in de eerste competitiewedstrijden een sterke indruk achterliet bij SC Heerenveen, zat vorige maand ook al bij de Poolse selectie. Hij kwam toen echter niet in actie.

Mogelijk speelt Bochniewicz komende week nog twee interlands. Polen treft zondag Italië en woensdag Bosnië en Herzegovina voor de Nations League.

Oefenduel SC Heerenveen

SC Heerenveen oefent donderdag om 14.30 uur in het Abe Lenstra-stadion tegen Heracles. Johnny Jansen doet dat met een elftal dat op diverse plaatsen gewijzigd is. Naast Bochniewicz ontbreekt Sherel Floranus in de verdediging. Hij is met Jong Oranje op pad. Joey Veerman meldde zich deze week vanwege liesklachten af bij die selectie. Ibrahim Dresevic is opgeroepen voor het nationale elftal van Kosovo, waarmee hij donderdagavond voetbalt tegen Noord-Macedonië.

Nieuws

menu