Paul Oosterhof stopt per direct als trainer-coach van VC Sneek

Paul Oosterhof stopt als trainer-coach van VC Sneek. ,,Ik kan niet meer voldoende leveren.''

Paul Oosterhof stopt met onmiddellijke ingang als trainer-coach van VC Sneek. De Groninger heeft dit de speelsters maandagavond meegedeeld. Oosterhof kan zijn werk als leraar-decaan in Stadskanaal niet langer combineren met zijn activiteiten voor VC Sneek, dat momenteel laatste staat in de eredivisie.

Assistent-trainster Henriëtte ter Steege neemt de taken over van de 33-jarige Oosterhof. Zij heeft bij VC Zwolle ervaring opgedaan als trainster-coach in de eredivisie.

Oosterhof is anderhalf jaar werkzaam geweest in Sneek. Hij nam het roer over van de succesvolle Petra Groenland en leidde de ploeg vorig seizoen naar de finale in de strijd om de landstitel.

De Groninger stak naar eigen berekening veertig uur per week in VC Sneek. ,,Exclusief drie uur reistijd per dag.’’ Ondertussen was en is hij twintig uur per week werkzaam op een scholengemeenschap in Stadskanaal. ,,De combinatie vraagt te veel tijd en inspanning om beide rollen succesvol uit te voeren’’, aldus Oosterhof. ,,Ik kan Sneek onvoldoende leveren. Nu we vijf wedstrijden hebben verloren, moet ik er meer tijd insteken, maar die heb ik niet. In Henriette heb ik het volste vertrouwen. Zij kan er de vijftien tot twintig uur per week extra insteken die nodig zijn.’’

,,Een moeilijk maar begrijpelijk besluit, dat wij respecteren’’, aldus Erik Drenth namens het bestuur van VC Sneek, dat volledig werd verrast door de mededeling van Oosterhof. ,,Wij stonden ondanks de vijf nederlagen nog volledig achter Paul, geen enkele twijfel. Paul heeft met veel passie leiding gegeven en samen met de speelsters en staf een prachtig resultaat behaald. Hij was voor het bestuur de juiste man op de juiste plaats. Niet alleen als hoofdtrainer-coach, maar ook als inspirator binnen de vereniging.’’

Dinsdag in de LC een uitgebreide reactie van Oosterhof en het bestuur van VC Sneek.


Dinsdag alle achtergronden in de LC.


Nieuws

menu