Partuur Van Zwieten wint in Reduzum

Hans Wassenaar, Renze Hiemstra en Menno van Zwieten (van links naar rechts) in de krans in Reduzum. Foto LC/Johann Mast

Het kaatspartuur van Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar won zondag de hoofdklassepartij in Reduzum.

Het was de eerste overwinning voor het drietal sinds de opening van het kaatsseizoen, op 5 juli in Morra-Lioessens. Sindsdien verloren Van Zwieten c.s. drie finales.

In Reduzum, waar voor het eerst in tientallen jaren een mannen-kaatswedstrijd op het hoogste niveau werd gehouden, was trio Van Zwieten in de finale te sterk voor het partuur van Enno Kingma, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. Op 5-1 en 6-2 besliste opslager Van Zwieten de partij met een zitbal.

Het winnende partuur zette in de eerste omloop de toon door een ander toppartuur, dat van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra, na een thriller uit te schakelen. Het werd 5-5 en 6-4 na een strijd met wisselende kansen.

Saillant: Steenstra kaatst volgend jaar met Hiemstra en Wassenaar. Van Zwieten kreeg twee weken geleden te horen dat hij moet wijken, maar dat weerhield de opslager er niet van nog eens te vlammen met zijn huidige maten. Dat deed hij nota bene in een finale tegen twee kaatsers met wie hij volgend jaar een partuur vormt: Enno Kingma en Kees van der Schoot.

De laatste had in Reduzum een primeur: Van der Schoot werd door de toeschouwers - 250 mensen - gekozen tot ‘publiekskoning’van de dag. Het was een prijs voor de kaatser die het publiek het meest vermaakte.

Nieuws

menu