Partuur Sietske Okkema als laatste naar Frouljus PC in Weidum, favorieten sterkste op keats-off

Melissa Hiemstra, Sietske Okkema en Hiske Zeinstra (vlnr) plaatsten zich in Easterein als laatste voor de Frouljus PC. Foto: kaatsnieuws.com

Sietske Okkema, Hiske Zeinstra en Melissa Hiemstra hebben zich als twaalfde en laatste partuur geplaatst voor de Frouljus PC van woensdag.

Het partuur van Okkema stond na het weekeinde op de ondankbare twaalfde plaats van de ranking en was daardoor veroordeeld tot de keats-off. De nummers 13, 14 en 15 op de ranking kregen in Easterein ook nog een kans om zich te plaatsen.

Het lot van partuur Okkema hing in de eerste omloop van de keats-off aan een zijden draadje. Foke Jil Bakker, Hester de Boer en Marije Bodde leken de winst in handen te hebben bij een 5-2 voorsprong. Okkema, Zeinstra en Hiemstra rechtten de rug en keerden het tij net op tijd. Bij een 5-5 6-0 voorsprong sloeg Bakker de laatste bal buiten.

In de finale tegen Rixt Fokkema, Angela Donga en Ineke van der Ploeg, die in de eerste omloop wonnen van Moniek Lootsma, Inge Blanke en Senne Idsardi (5-5 6-0), liepen Okkema cs snel uit naar een ruime voorsprong. Die kwam niet meer in gevaar. Op 5-3 6-4 viel het beslissende punt en waren de kransen en het laatste ticket voor de Frouljus PC voor de favorieten.

Maandag is de loting in Weidum. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra zijn samen met Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia de grote favorieten.

Nieuws

menu