Partuur Dijkstra verrast favorieten in halve finale Frouljus PC

FOTO LC

Tineke Dijkstra, Louise Krol en Harmke Siegersma hebben toch wel verrassend de finale van de Frouljus PC bereikt. Ze klopten in de halve eindstrijd het partuur van Ilse Tuinenga.

Tuinenga en Bakker stonden vorig jaar met Imke van der Leest in de finale tegen Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Met Sjanet Wijnja, die vorig jaar geblesseerd was, wilden Tuinenga en Bakker dat herhalen om revanche te kunnen nemen.

Dat lukte niet. In de halve finale liepen de drie op het veld in Weidum eigenlijk continu achter de feiten aan. Partuur Dijkstra pakte het eerste eerst en liep daarna uit naar 1-3. Dat gaatje kreeg partuur Tuinenga niet meer gedicht.

Met het sterke perk van Siegersma (10 bovenslagen) en Louise Krol (5 bovenslagen) bleef het partuur van Dijkstra continu aan de goede kant van de score. De zitbal van Dijkstra op 4-3 6-6 was cruciaal.

Trio Tuinenga leek er nog een tiende eerst uit te slepen, maar de 6-0 voorsprong in het negende eerst bleek niet afdoende. Op 5-3 6-6 besliste Siegersma met haar tiende bovenslag de partij.

Eerder op de middag bereikten titelverdedigers Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra al de eindstrijd. Zij bleven staan op de derde lijst en gaven in de twee partijen in de eerste en omloop slechts één eerst toe.

Nieuws

Meest gelezen