Partuur Bergsma ook in Franeker de baas, goede generale Dijkstra c.s. voor Frouljus-PC

FOTO LC

Net als een dag eerder in Sint Annaparochie wonnen Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra de kransen in Franeker. In een spannende kaatsfinale werden Renze Hiemstra, Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra verslagen, 5-5 6-0.

De aanwezigheid van Steenstra in de finale was opmerkelijk. In de eerste omloop ging hij met zijn vaste maten Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra roemloos ten onder tegen Haye Jan Nicolai, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma (5-1 6-2). Het was meteen de laatste keer dat Steenstra met Triemstra en Van der Bos kaatste.

Steenstra werd vervolgens door Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden gevraagd om de geblesseerde Peter van Zuiden te vervangen. Tegen de latere winnaars was Steenstra met zijn nieuwe maten wederom kansloos (5-1 6-2).

Tot ieders verbazing dook Steenstra in de finale wederom op in zijn sportkleding. Met zijn toekomstige maten Hans Wassenaar en Renze Hiemstra, die Roy van der Berg aan de kant schoven, mocht hij het nogmaals proberen.

Ook zijn derde wedstrijd verloor Steenstra. Dat had anders kunnen lopen als hij bij een 5-4 6-6 voorsprong de bal in het tussenspel beter had geraakt. Nu pakte het partuur van Bergsma het eerst en daarna ook de wedstrijd.

Favorieten laten het afweten in aanloop naar Frouljus-PC

Ook de vrouwen kwamen in Franeker in actie. In de eerste omloop troffen de favorieten voor de Frouljus-PC van over twee weken elkaar al. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest versloegen Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra met 5-3 6-6.

In de halve finale kon het partuur van Tuinenga de favorietenrol niet waarmaken. Al snel hing er een 4-0 voorsprong in het voordeel van Anne-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Harmke Siegersma aan de telegraaf.

Tuinenga kwam nog terug tot 4-3, maar daarna rechtten Bruinsma cs de rug (5-3 6-6). Tuinenga, Bakker en Van der Leest wonnen nog wel de troostfinale om de derde plaats.

De finale was eenzijdig. Bruinsma, Monfils en Siegersma waren door de krachten heen en verloren met 5-1 6-2 van Tineke Dijkstra, Marte Altenburg en Louise Krol. Dat drietal kreeg in drie wedstrijden slechts twee eersten tegen. ,,Alles klopte hjoed’’, zei Krol.

Nieuws

menu