'Paris Saint-Germain te laat ingelicht over corona Mbappé

'Paris Saint-Germain te laat ingelicht over corona Mbappé

'Paris Saint-Germain te laat ingelicht over corona Mbappé ANP

Paris Saint-Germain is boos op de Franse voetbalbond. De club vindt dat ze veel te laat is ingelicht, nadat sterspeler Kylian Mbappé op trainingskamp bij de nationale selectie positief testte op het coronavirus. "We hebben het in de media moeten lezen", zegt sportdirecteur Leonardo. "Wij vinden dat dit echt niet kan."

"De bond heeft een communiqué uitgegeven, voordat wij op de hoogte waren gesteld", vervolgt Leonardo. "Dat is geen manier van doen. Wij zijn de werkgever van Mbappé en hadden onmiddellijk geïnformeerd moeten worden."

PSG staat onder grote druk, nu inmiddels zeven spelers uit de selectie positief zijn bevonden. "Iedereen kijkt naar ons", aldus Leonardo. "Wij zouden dingen niet goed hebben gedaan. Maar hoe kunnen we de zaken managen als we niet eens precies weten wat er speelt."

De Franse kampioen begint donderdag aan de competitie met de wedstrijd tegen Lens. De spelers in kwestie zullen daarbij ontbreken. Hoewel PSG geen namen heeft genoemd, behoort volgens Franse media ook Neymar tot de getroffen voetballers bij de finalist van de Champions League.

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk heeft inmiddels op de kritiek van Leonardo gereageerd. "Het nieuws lekte heel snel uit, buiten onze schuld. Toen konden we niet anders doen dan snel met een verklaring komen."