Parel tussen mix van jong en oud

Dennis van Roeden scoorde in zijn eerste competitiewedstrijd voor Oerterp direct een hattrick. FOTO HENK JAN DIJKS

Mooier kon het seizoen niet beginnen voor Dennis van Roeden. De jeugdige spits van Oerterp was tijdens de eerste competitiewedstrijd meteen driemaal trefzeker.

Het gebeurde binnen een tijdsbestek van amper 150 seconden, op een voetbalveld in de kop van Overijssel, waar Dennis van Roeden het gevoel had dat hij zweefde.

Zijn gelijkmaker in het uitduel met Dedemsvaart, zijn eerste competitiedoelpunt in het seniorenvoetbal bovendien, was al fantastisch. Nog groter was de euforie toen de 18-jarige spits van zondag tweedeklasser Oerterp in de eerste de beste aanval daarna nogmaals voor de keeper van Dedemsvaart opdook en zijn tweede treffer maakte.

Van Roeden, geboren en getogen in Oerterp, wist het vanaf dat moment zeker. ,,Dit wordt mijn wedstrijd.” Wat heet: pal na rust was het wéér raak – en diep in de tweede helft werd een vierde doelpunt afgekeurd. ,,Buitenspel. Al waren de meningen daarover verdeeld.”

Hij kon er na de 3-4 overwinning logischerwijs niet mee zitten, vertelt de rechtenstudent een paar dagen later. Zittend in de kantine van het fraaie sportcomplex De Griene Greide blikt de spits terug op ‘zijn’ wedstrijd, nog immer met een gevoel dat het midden houdt tussen trots en ongeloof.

Invallen

,,Een hattrick, ik schrok er zelf ook een beetje van”, zegt Van Roeden. ,,Ik mocht vorig seizoen, toen nog als voetballer van Onder 19, een paar keer invallen bij het eerste elftal. Heb in die wedstrijden een paar behoorlijke kansen gemist. Tegen Dedemsvaart kreeg ik vier mogelijkheden en vlogen alle ballen erin.”

Eigenlijk werd de ban al in de voorbereiding gebroken, vervolgt Van Roeden. ,,Ik scoorde in elke oefenwedstrijd. Dan krijg je toch de bevestiging: ik kan ook op dit niveau mijn doelpunten maken.”

De boomlange Van Roeden maakte dit seizoen, samen met vier vrienden, vanuit de Onder 19 de overstap naar Oerterp 1. De selectie herbergt veel jonge jongens en ervaren rotten: het segment van voetballers rond de 25 jaar is er nagenoeg niet.

Dynamiek

Het zorgt voor een mooie dynamiek in de kleedkamer. Waar de kroeglocatie in het weekend bij de jongeren een geliefd gespreksonderwerp is, wordt bij de oudere garde geregeld over het gezinsleven gesproken.

,,We worden een hecht team”, constateert Van Roeden. ,,De oudere spelers hebben ons heel goed opvangen. Zij zien ook dat wij graag beter willen worden, enthousiast zijn en ons best doen. En tegelijkertijd voetbal ik met veel vrienden, met wie je in de jeugdelftallen al samenspeelde. Prachtig toch?”

Met die mooie mix van jong en oud mikt Oerterp op een plek in de middenmoot, nadat de club vorig seizoen tegen degradatie voetbalde. Naast veel nieuwe spelers staat er ook een andere trainer voor de groep. Freerk Brouwer stopte onlangs als voetballer van Oerterp en krijgt, met de trainersdiploma’s al op zak, van de club nu de kans om het vlaggenschip te leiden.

Brouwer moest tegen Dedemsvaart meteen puzzelen, omdat veel spelers ontbraken door blessures. ,,Waaronder de twee spitsen die al jarenlang in het eerste elftal spelen”, weet Van Roeden. ,,Ik ben heel benieuwd welke keuzes de trainer had gemaakt als iedereen fit was geweest.” Met een lach: ,,Maar goed, ik reken erop dat ik nu wel een streepje voor heb...”

Nieuws

menu