Paralympisch wielrenner Tristan Bangma uit Donkerbroek wereldkampioen tijdrit

Tristan Bangma (rechts) en piloot Patrick Bos zijn in Canada wereldkampioen tijdrijden op de weg geworden. Foto Orange Pictures

Ze begonnen als grote favoriet aan het WK en maakten meteen hun status waar. Paralympisch wielrenner Tristan Bangma uit Donkerbroek en zijn piloot Patrick Bos veroverden de wereldtitel op het onderdeel tijdrit op de weg.

In het Canadese Baie-Comeau werkten Bangma (24) en Bos de wedstrijd over 28,4 kilometer af in een tijd van 34,53 minuten. Ze hadden precies een halve minuut voorsprong op het Nederlandse rivalen Vincent ter Schure-Timo Fransen. Frankrijk won het brons.

Bos en zijn blinde teamgenoot hadden eerder in Canada, tijdens de finale van de strijd om de wereldbeker, al beslag gelegd op de hoofdprijs. Zondag volgt op het WK nog de wegwedstrijd.

Bangma en Bos wonnen eerder deze zomer de Europese titel in de wegwedstrijd en de tijdrit. Tijdens de Paralympische Spelen in Tokio, een jaar geleden, veroverden ze goud op het onderdeel tijdrit op de baan en (achter Ter Schure-Fransen) zilver in de wegwedstrijd.

Nieuws

menu