PSV'ers houden elkaar in onderling duel in evenwicht

PSV'ers houden elkaar in onderling duel in evenwicht ANP

De spelers van PSV hebben elkaar vrijdag in een onderlinge oefenwedstrijd in evenwicht gehouden. Op sportcomplex De Herdgang eindigde het duel tussen de teams van aanvoerder Denzel Dumfries en Nick Viergever in 1-1.

PSV zou eigenlijk oefenen tegen de amateurs van UNA. Die wedstrijd kon echter niet doorgaan omdat een van de spelers van UNA in de bus op weg naar Eindhoven te horen kreeg dat hij positief heeft getest op het coronavirus. Die test had hij enkele dagen eerder gedaan.

De nieuwe trainer Roger Schmidt besloot daarom maar om een onderlinge wedstrijd te organiseren, van twee keer 22,5 minuten. Het ene team, met onder anderen Dumfries, Lars Unnerstall en Jorrit Hendrix, zou de eerste helft tegen UNA een basisplaats hebben. Het andere team, waarin onder anderen Jeroen Zoet, Viergever en Mohammed Ihattaren zaten, zou vermoedelijk na rust in actie zijn gekomen.

Sam Lammers opende na rust met een geplaatst schot van rond het zestienmetergebied de score voor het team van Viergever. Dumfries maakte even later met zijn hoofd gelijk.

PSV vertrekt maandag voor een trainingskamp naar Marienfeld in Duitsland. De Eindhovenaren voetballen daar op 8 augustus tegen SC Verl en op 9 augustus tegen KFC Uerdingen.

Nieuws

menu