PSV'er Rosario: veel beter dan vorige week

PSV'er Rosario: veel beter dan vorige week ANP

Pablo Rosario ziet een stijgende lijn bij PSV. "Dit was alweer veel beter dan vorige week", zei de middenvelder vrijdag na de 1-1 in een oefenwedstrijd tegen Willem II. Zaterdag speelde PSV tegen Vitesse ook gelijk (1-1).

Rosario maakte een goede indruk in de eerste helft. "Ik voel me ook goed. Dat was vorig seizoen niet anders, hoor. Alleen vielen de resultaten toen tegen."

De 23-jarige middenvelder brak twee seizoenen geleden door bij PSV, maakte een schitterend doelpunt tegen Internazionale in de Champions League en werd zelfs geselecteerd voor Oranje. Vorig seizoen viel Rosario ver terug en raakte hij zelfs zijn basisplaats kwijt.

"Ik kan niet oordelen over het proces van Rosario, ik heb dat allemaal niet meegemaakt", zei de nieuwe trainer Roger Schmidt vrijdag. Rosario voelt zich de eerste maand prettig onder de Duitse coach, zegt hij. "Hoe hij voetbal beleeft, spreekt mij heel erg aan. Hij denkt vooruit. Het is positief als je als speler naar voren mag", aldus Rosario, die zegt zich niet te hebben geërgerd aan de kritiek die hij vorig seizoen kreeg. "Zo gaat dat in voetbal. Mensen hebben al snel een mening. Het ene moment is het hosanna, dan weer helemaal niks."

Nieuws

menu