PSV'er Hendrix: Nijhuis had een strafschop kunnen geven

PSV'er Hendrix: Nijhuis had een strafschop kunnen geven ANP

Jorrit Hendrix vond dat PSV zondag tegen Vitesse (2-1) recht had op een punt. De middenvelder liep in blessuretijd tegen Eliazer Dasa aan en kreeg een strafschop. Bas Nijhuis draaide die beslissing later, na het zien van tv-beelden, terug. "Hij had de strafschop kunnen geven. Ik heb in elk geval wel last van mijn nek en ben ook niet iemand die schwalbes maakt", aldus Hendrix. "Aan de andere kant weet je dat Bas Nijhuis een scheidsrechter is die niet vies is van contact."

Hendrix droeg bij afwezigheid van Denzel Dumfries de aanvoerdersband bij PSV. Naast Dumfries ontbraken ook Pablo Rosario en Cody Gakpo wegens corona. Mario Götze was geblesseerd en Donyell Malen deed uit voorzorg alleen het laatste half uur mee. "Corona houdt de hele wereld bezig, ons ook", zei Hendrix.

"We waren wel gemotiveerd om te vlammen voor de spelers die er niet bij waren en voor de fans. Dat is helaas niet gelukt. De tweede helft was wel aardig, maar het was te laat. Op beslissende momenten zat het niet mee. Al met al was het niet onze middag, qua geluk."

Nieuws

menu