PSV wil opheldering UEFA over Teze en Zahavi

PSV wil opheldering UEFA over Teze en Zahavi ANP

PSV wil van de UEFA opheldering over de gang van zaken rond Jordan Teze en Eran Zahavi. Beide spelers zaten woensdag al met de overige PSV'ers in het vliegtuig voor hun reis naar Cyprus, voor de wedstrijd van donderdag in de Europa League tegen Omonia Nicosia. Kort voor vertrek kregen Teze en Zahavi te horen dat ze niet meemochten omdat ze Cyprus niet in zouden komen.

Beide spelers testten onlangs positief op het coronavirus. Ze zijn daar inmiddels alweer even van hersteld. Teze en Zahavi deden zondag alweer mee in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (2-1 verlies). Volgens de UEFA-reglementen mochten ze ook meedoen tegen Omonia Nicosia.

De Cypriotische autoriteiten wilden Teze en Zahavi echter nog geen toegang verlenen. Teze was op het laatste moment toch welkom.

Geen eerlijke competitie

PSV vindt dat op deze manier, als de UEFA wordt overruled door lokale autoriteiten, geen sprake is van een eerlijke competitie. Een woordvoerder bevestigt een bericht van het Eindhovens Dagblad dat PSV naar de UEFA stapt. "We hebben onze visie bij de UEFA neergelegd", meldt hij.

Algemeen directeur Toon Gerbrands zal vrijdag verder op de situatie ingaan en uitleggen welke stappen PSV heeft gezet of nog wil gaan zetten.

Nieuws

menu