PSV vraagt bij KNVB vergeefs om uitstel van duel met ADO

PSV vraagt bij KNVB vergeefs om uitstel van duel met ADO ANP

PSV heeft bij de KNVB vergeefs gevraagd om uitstel van de thuiswedstrijd zondag tegen ADO Den Haag. De Eindhovense club is zwaar getroffen door het coronavirus en wilde met een vrij weekeinde in de eredivisie een beetje op krachten komen voor de uitwedstrijd donderdag in de Europa League tegen PAOK. De KNVB ging daar echter niet in mee.

"We hadden donderdag op Cyprus maar één wissel", doelde algemeen directeur Toon Gerbrands bij de NOS op de zege bij Omonia Nicosia (1-2) in de Europa League. "Als de Europese belangen hoog zijn, mag je een verzoek indienen. We moeten volgende week naar Griekenland dus we hebben voor ADO gekeken naar een andere datum. De KNVB wees dat af, terwijl er afspraken over zijn gemaakt. Dat begrijp ik niet."

Trainer Roger Schmidt weet nog niet precies welke spelers voor het duel met ADO beschikbaar zijn. "Het is wachten op de testresultaten. Die verwachten we zaterdagavond. Als de jongens die er de afgelopen dagen niet bij waren negatief testen, kunnen ze aansluiten bij de selectie. Ook zonder teamtraining. Zolang ze zich er maar klaar voor voelen. Helaas kan ik zondag pas de balans opmaken."

Nieuws

menu