PSV van trainer Schmidt krijgt steeds meer vorm

PSV van trainer Schmidt krijgt steeds meer vorm ANP

De contouren van het 'nieuwe' PSV worden steeds zichtbaarder. Trainer Roger Schmidt zag zijn elftal vrijdag in een oefenwedstrijd in Tilburg met 1-1 gelijk spelen tegen Willem II: 1-1. Donyell Malen maakte na ruim een kwartier spelen het Eindhovense doelpunt en liet zien, na acht maanden blessureleed, weer helemaal terug te zijn. Vragen en onzekerheden zijn er bij PSV ook nog voldoende.

PSV begon precies een maand geleden de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Schmidt gaf na zijn eerste werkdag aan rustig de tijd te willen nemen om een goed beeld te krijgen van zijn spelers. Vier weken later ziet de selectie, op de naar Willem II vertrokken doelman Robbin Ruiter na, er nog hetzelfde uit.

De transfermarkt komt in Europa deze zomer laat op gang. PSV zal de komende tijd toch snel zaken proberen te doen. Over drie weken wacht FC Groningen in de seizoensopening en vooral in de laatste linie hebben de Eindhovenaren versterkingen nodig. Sinds het vertrek van de Spanjaard Angeliño, nu ruim een jaar geleden, is de linksbackpositie een groot probleem bij PSV.

Van Bommel

Toenmalige trainer Mark van Bommel vond dat nieuwkomers Olivier Boscagli en Toni Lato niet goed genoeg waren en koos daarom vorig seizoen op die positie voor middenvelder Michal Sadilek. Dat bleek ook niet de oplossing en de van AC Milan gehuurde Ricardo Rodríguez bracht uitkomst. Rodríguez is inmiddels verkocht aan Torino. In de zoektocht naar een goede linkerverdediger moet PSV dus op zoek naar iemand anders.

Schmidt kiest in de voorbereiding voorlopig voor Mauro Junior als linksback, maar ook dat is een tijdelijke noodgreep. De Braziliaan is normaal gesproken een aanvallende middenvelder. Ook centraal in de verdediging en op het middenveld (bij voorkeur een creatieve speler) kan PSV nog wel versterking gebruiken.

Lammers en Malen

Voorin zijn er bij PSV niet zoveel redenen tot zorgen, zal Schmidt ook tegen Willem II hebben gezien. De Duitser koos tegen de Tilburgers voor Sam Lammers en Malen als centrale aanvallers. Zij kregen kort daarachter, vanaf de flanken, steun van Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo. Noni Madueke ontwikkelt zich daarnaast in een razend tempo en Schmidt heeft ook nog de beschikking over Bruma en Ritsu Doan.

Malen maakte tegen Willem II, op aangeven van Gakpo, in de 17e minuut de score. De international oogde gretig en scherp. Schmidt is voorzichtig met Malen. Tegen Vitesse (1-1) speelde hij vorige week een half uur en nu mocht de spits een helft lang meedoen. Ook Lammers, Ihattaren en Gakpo lieten een goede indruk achter. PSV lijkt met de vele aanvallende mogelijkheden veel te kunnen variëren, ook wanneer een wedstrijd 'op slot' zit.

De vele wissels, gebruikelijk in de voorbereiding, maakten het duel er na rust niet aantrekkelijker op. Vangelis Pavlidis zorgde na een fout van invaller Armando Obispo voor de 1-1.

Nieuws

menu