PSV troeft Feyenoord af en heeft Joey Veerman binnen: SC Heerenveen incasseert miljoenen

Joey Veerman en Michel Vlap tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Heerenveen. FOTO ANP

Niet Feyenoord, maar PSV wordt de volgende club van Joey Veerman. SC Heerenveen en PSV zijn maandagavond nagenoeg eens geworden over de voorwaarden van de miljoenentransfer.

PSV kaapt zodoende Veerman voor de neus van Feyenoord weg. De Rotterdammers lagen lange tijd op pole-position voor Veerman en boden onlangs tweemaal op de 23-jarige middenvelder, maar PSV handelde de voorbije dagen uiterst slagvaardig. Bronnen bevestigen dat de deal op slechts een detail na rond is. Veerman levert Heerenveen naar verluidt 6 miljoen euro op. Normaal kan dat bedrag via doorverkooppercentages nog verder oplopen.

Veerman kwam in de zomer van 2019 voor een bedrag van 5 ton naar Heerenveen, dat hem overnam van FC Volendam. Hij werd meteen een spelbepalende voetballer in het elftal van Johnny Jansen. De voorbije transferperiodes aasde hij tevergeefs op een transfer. Nu heeft Veerman alsnog zijn gedroomde overstap naar de Nederlandse top te pakken. Vermoedelijk sluit hij dinsdag al aan bij de selectie van PSV.

Nieuws

menu